Spite a chudnite!

8. prosince 2010 v 19:18 | Dominikkaaa
Dostatočný a kvalitný spánok zabezpečí, že sa v noci zaktivizujú vaše hormóny a stratia sa tukové vankúšiky. Ako tomu môžete pomôcť?
Náš nočný spánok sa dá prirovnať k zimnému spánku medveďov. Kým medveď spí, jeho tukové zásoby sa spaľujú, čo mu umožňuje udržať teplo v brlohu, telesnú teplotu, dýchanie a krvný obeh v činnosti. Ak budete spať ako medvede hlbokým a kvalitným spánkom, zaľahnete včas do postele a najmä sa správne navečeriate, budete aj vy spaľovať tuk.

thinspo

Ako sa dá chudnúť v spánku?

Počas spánku budete chudnúť za predpokladu, že sa spaľovanie tukových rezerv ničím nenarušilo. Najrušivejším faktorom je neskorý sacharidový pokrm. Ten priláka množstvo inzulínu, ktorý zablokuje nočné spaľovanie tuku až na päť hodín. V takomto prípade nemôžete chudnúť. Výlučne bielkovinová večera vyvolá veľmi nízku inzulínovú odozvu, čo je optimálny predpoklad na spaľovanie tuku. Takže sa navečerajte po piatich hodinách, ako ste skonzumovali obed, najlepšie medzi 18. až 20. hodinou.

RAŇAJKY môžu byť sladké

Prijímajte energiu na výkon výlučne zo sacharidov.

Müsli zo surového obilia
Suroviny na 1 porciu:
100 g obilia (raž, pšenica, špalda, ovos), 1 jablko, 200 g jahôd alebo iného sezónneho ovocia, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 PL ovsených otrúb, 2 PL smotany, 2 PL nasekaných vlašských orechov.
Postup: Obilie večer zomeľte nahrubo. Rozmiešajte ho s vodou na kašu, prebytočnú vodu odlejte, zakryte a dajte na noc do chladničky napučať. Umyté jablko ráno nahrubo nastrúhajte a zmiešajte s celými alebo pokrájanými jahodami. Ovocie pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte s rozomletým obilím a ovsenými otrubami. Do smotany pridajte trocha vody a zalejte ňou müsli. Premiešajte a posypte orechmi.

Vyvážený OBED

Na obed žiadnu delenú stravu, pretože svalová hmota naberá pomocou inzulínu vo veľkom množstve sacharidy a živočíšne bielkoviny.

Rybie filé so zemiakmi a s mexickou zeleninou.
Suroviny na 2 porcie:
300 g rybieho filé, 1 PL citrónovej šťavy, 300 g zemiakov, soľ, čierne korenie, 1/2 ČL mletej červenej papriky, 1 PL repkového oleja, 1 červená paprika, 2 PL olivového oleja, 150 g mrazenej kukurice, 150 g mrazeného hrášku, 1/2 ČL mletej štipľavej papriky, štipka kajenského korenia, petržlenová vňať.
Postup: Rybie filé umyte, osušte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Očistené zemiaky dajte variť do osolenej vody. Filé osoľte, okoreňte, posypte paprikou a poprášte múkou. Na panvici rozpáľte olej a filé opražte do zlatohneda. Papriku očistite, nakrájajte na kocky a poduste. Pridajte kukuricu, hrášok, 2 PL vody a duste asi 5 minút. Dochuťte soľou, korením, paprikou a kajenským korením. Zemiaky sceďte a posypte posekanou petržlenovou vňaťou.

Bielkovinová VEČERA

Večerný pokrm má byť vhodný na nočný metabolizmus a regeneráciu organizmu. Mal by byť bielkovinový, bez sacharidov.

Plnené cukety
Suroviny na 2 porcie:
4 malé cukety, 1 červená paprika, 50 g zelenej cibuľky, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL mletej štipľavej papriky, 4 stonky petržlenovej vňate, 200 g tvarohu, 100 ml zeleninového vývaru, 30 g čerstvo strúhaného parmezánu.
Postup: Cukety umyte, rozpoľte a vydlabte. Dužinu aj s paprikou nakrájajte na malé kocky. Cibuľku nakrájajte na kolieska. Na oleji opražte pripravenú zmes. Pridajte soľ, korenie a mletú papriku. Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Spolu s tvarohom ju primiešajte k zelenine a zmesou plňte cukety. Polovičky cukety zľahka opražte a podlejte zeleninovým vývarom. Zakryte a duste asi 10 minút na miernom ohni. Potom cukety naservírujte na tanier a posypte parmezánom. Do omáčky z panvice primiešajte smotanu, dochuťte a podávajte s cuketami. ❱❱ 2 PL kyslej smotany
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama